Yemek Gelinim Mutfakta tarifi: Sebzeli samosa böreği tarifi

Gelinim Mutfakta tarifi: Sebzeli samosa böreği tarifi

Paylaş
Gelinim Mutfakta tarifi: Sebzeli samosa böreği tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinm Mutfakta programında gelinler bugün sebzeli samosa böreği için yarıştılar. İzleyiciler sebzeli samosa böreği nasıl yapılır merak ediyor. Severek yapacağınız sebzeli samosa tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Çıtır çıtır bir börek tarifi arıyorsanız sebzeli samosa böreği tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için sebzeli samosa böreği tarifi arıyor ya da sebzeli samosa böreği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Sebzeli samosa böreği yapılışı, malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

Sebzeli samosa böreği tarifi

Sebzeli samosa böreği malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 kırmızı soğan, küçük küpler halinde doğranmış
  • 1 çorba kaşığı taze acı biber, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil, rende
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı Garam Masala
  • Tuz
  • 1 büyük patates, haşlanmış
  • 1/4 su bardağı donuk bezelye

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2su bardağı su

Sebzeli samosa böreği yapılışı

Hamur için; un ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Ayçiçek yağını ellerinizle ovalayarak una yedirin. Suyu ilave edip karıştırın. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edene dek, yaklaşık 15 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını geniş bir sos tenceresinde orta ateşte ısıtın. Kırmızı soğanı ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Biber, zencefil ve baharatları ilave edip 1 dakika soteleyin. Haşlanmış patatesi ilave edip hafifçe ezerek 2-3 dakika soteleyin. Bezelyeyi de ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Haberin Devamı

Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Her bir daireyi iki eşit parçaya bölün. Kenarlarını hafifçe su ile ıslatıp iki parmağınız etrafında külah şekli vererek yapıştırın. Külahların içini bir çorba kaşığı harç ile doldurun. Açık ucu parmaklarınızla sıkıştırarak kapatın. Derin bir tencerede ayçiçek yağını orta yüksek ateşte ısıtın. Yağ 150-160 C derece civarına ulaştığında her seferinde 5-6 adet olacak şekilde samosaları kızartın. Kızarmış fazla yağını almak için kağıt havlu ile kaplanmış bir tabağa aktarın. Acı sos eşliğinde hemen servis edin.