Yemek Ispanaklı mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Ispanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ispanaklı mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Ispanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Ispanaklı mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Ispanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

7'den 70' herkesin severek yiyeceği, ıspanak yemeyenlerin bile tadına doyamayacağı ıspanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, ıspanaklı mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Kaç tane yiyeceğinizi sayamayacağınız ıspanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Sofralarına ara sıcak olarak servis edebileceğiniz ya da çay ve kahve keyfinize keyfi katacak ıspanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bir tarif. Peki, ıspanaklı mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ıspanaklı mantarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ISPANAKLI MANTARLI ÇITIR BÖREK TARİFİ

Ispanaklı mantarlı çıtır börek malzemeler

  • 300 gram ıspanak
  • 250 gram mantar
  • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

ISPANAKLI MANTARLI ÇITIR BÖREK YAPILIŞI

  • Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • Tavaya koyun, 5 dakika kadar kavurun.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayın.
  • Üzerine kaşar ve baharatları ekleyin. Harcı karıştırın.
  • Yufkayı karşılıklı keserek üçgen yufka oluşturun.
  • Bir üçgen yufkaya harçtan bir kaşık koyun ve sarın.
  • Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa batırın.
  • Orta derecede ısınmış yağda eşit şekilde kızartın.