YemekIspanaklı pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı pasta tarifi, yapılışı, malzemeler

Ispanaklı pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı pasta tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Ispanaklı pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı pasta tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın son günü ıspanaklı pasta tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise ıspanaklı pasta tarifi araştırıyor. Peki ıspanaklı pasta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ıspanaklı pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı rengi ve iştah açan görüntüsüyle ıspanaklı pasta tarifi birçok kişinin favori tarifi oluyor. Peki ıspanaklı pasta nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği ıspanaklı pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Ispanaklı pasta malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Krema için:

  • 2 poşet hazır krema
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt

ISPANAKLI PASTA YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, sıvı yağ ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.

Ispanakları haşlayarak suyu kalmayacak şekilde süzün ve robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz ıspanakları çırptığınız karışıma ekleyerek karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Hazırladığınız keki 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Kremayı bir kaba boşaltarak üzerine sütü ekleyin ve iyice çırpın. Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğumasını bekleyin. Soğuyan puding ve hazırladığınız kremayı karıştırın.

Pişen kek ılındıktan sonra ortadan enlemesine ikiye bölün ve içindeki fazlalıkları alın. Kenarlarını da düzelterek dökülen kek kalıntılarını robottan geçirin. İkiye böldüğünüz kekin içini kremayla kaplayın ve diğer yarısını üzerine koyun. Tekrar birleştirdiğiniz kekin tamamını kremayla kaplayın. Son olarak robottan geçirdiğiniz kek kırıntılarını pastanızın üzerine serpiştirin. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı da koyarak servise sunabilirsiniz.

Haberin Devamı