Yemek Kabaklı beyaz peynirli pankek nasıl yapılır? Kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, yapılışı, malzemeler

Kabaklı beyaz peynirli pankek nasıl yapılır? Kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kabaklı beyaz peynirli pankek nasıl yapılır? Kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, yapılışı, malzemeler

Günün her saati yiyebileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, hem doyurucu hem de düşük kalorili bir tarif. Peki, kabaklı beyaz peynirli pankek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve oldukça sağlıklı olan kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, hem kolay yapılan hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, kabaklı beyaz peynirli pankek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kabaklı beyaz peynirli pankek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KABAKLI BEYAZ PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ

Kabaklı beyaz peynirli pankek malzemeler

  • 1 orta boy yeşil kabak
  • 100 g ufalanmış beyaz peynir
  • 4 yemek kaşığı siyez / karabuğday unu (farklı bir un ile de denenebilir)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • pul biber/karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

KABAKLI BEYAZ PEYNİRLİ PANKEK YAPILIŞI

  • Kabağı rendeleyip bir kaseye alın. Üstüne 1 yemek kaşığı tuz ekleyip, 30 dk bekleyin.
  • Suyunu iyice sıkıp, beyaz peynir, istediğiniz bir çeşit un, yumurta, maydanoz, sarımsak ve pul biber ile iyice karıştırın.
  • Tadına bakıp ekstra tuz ve/veya karabiber ilave edin.
  • Bir tavaya zeytinyağını ilave edip orta ısıya getirin. 1 yemek kaşığı karışımdan ekleyip önlü arkalı 2-3 dk altın-kahve rengi alıncaya kadar pişirin.