Yemek Kalamar tava tarifi: Kalamar tava nasıl yapılır?

Kalamar tava tarifi: Kalamar tava nasıl yapılır?

Paylaş
Kalamar tava tarifi: Kalamar tava nasıl yapılır?

Kalamarı bir tadan bir daha tadından asla vazgeçemiyor. Kalamar tava tarifi yanına bol sarımsaklı bir tarator ile servis edildiğinde bu muhteşem lezzeti daha da lezzetlendirir. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için kalamar tava tarifi arıyor yada kalamar tava nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kalamar tava tarifi, kalamar tava nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Deniz ve deniz ürünlerini sevenlerin bayılacağı bir tarif kalamar tava tarifi. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için kalamar tava tarifi arıyor yada kalamar tava nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kalamar tava tarifi, kalamar tava nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Kalamar tava tarifi

Kalamar tava malzemeleri

  • Yarım kg kalamar
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt yada 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Kalamar tava tarifi yapılışı

Kalamarlar iyice temizlenir halka halka kesilir. Daha sonra bir kapta şekerler eklenir ve iyice köpürene kadar 10-15 dk ovulur. Daha sonra yıkanıp sırasıyla karbonat eklenir 5 dk ovulur. Limon suyu eklenir 5 dk ovulur, tuz eklenir ardından iyice 10-15 dakika ovulur. Daha sonra süt yada maden suyu eklenerek streçlenip dolaba kaldırılır. 1 gün bekletilir, zamandan yana problem yaşanacaksa 5-6 saat bekletilse de yeter. Daha sonra suyu süzgeçle süzülür una batırılarak kızgın yağda güzelce kızartılır. Sıcak servis edilir.