Yemek Karamelli milföy tatlısı nasıl yapılır? Karamelli milföy tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Karamelli milföy tatlısı nasıl yapılır? Karamelli milföy tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Karamelli milföy tatlısı nasıl yapılır? Karamelli milföy tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak karamelli milföy tatlısı tarifi, baklavaya rakip olacak lezzette bir tatlı. Peki, karamelli milföy tatlısı nasıl yapılır? Tabak tabak yemek isteyeceğiniz, yaparken ayrı yerken apayrı lezzet alacağınız karamelli milföy tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Eşsiz muhallebi, çıtır hamuru ve enfes karameli ile tadına doyum olmayan karamelli milföy tatlısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, karamelli milföy tatlısı nasıl yapılır? Yaparken bile acıktıran ve tabak tabak yemenize neden olacak karamelli milföy tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARAMELLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

Karamelli milföy tatlısı malzemeler

  • 10 adet kare milföy hamuru

Muhallebisi için;

  • 750 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Karameli için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

KARAMELLİ MİLFÖY TATLISI YAPILIŞI

  • 10 adet kare milföy hamurunu alın. Her kareyi dörde bölün.
  • 40 adet küçük kare elde edin. Hepsini tepsiye dizin.
  • 180°c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • 750 ml sütü tencereye alın.
  • 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı unu tencereye ilave edin.
  • Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin.
  • 1 paket vanilya ilave edip ocaktan alın.
  • Yanmaz yapışmaz tavaya 2 su bardağı toz şeker ilave edin.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin.
  • 1 paket krema ekleyin.
  • Kremayı dökünce donan şekerler tekrar eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  • Soğuyan kremayı derin bir kaseye alıp içine 1 paket krema ekleyin.
  • Mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabı poşetine koyun.
  • Pişen milföy hamurlarından 5 tanesini borcamın zeminine ufalayın.
  • Her yerine eşit bir şekilde dağıtın.
  • Milföylerin zeminden kalkmaması için poşet yardımıyla kremayı dökün.
  • Spatula yardımıyla kremayı yayın.
  • 35 adet milföy parçasını kremanın üzerine koyun.
  • Karamelize şekeri sıcakken milföylerin üzerine dökün.