Yemek Karatay diyet ekmeği nasıl yapılır? Karatay diyet ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve pif noktası

Karatay diyet ekmeği nasıl yapılır? Karatay diyet ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve pif noktası

Paylaş
Karatay diyet ekmeği nasıl yapılır? Karatay diyet ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve pif noktası

Diyet yapanların kilo vermekte yardımcı olması için en çok araştırdığı tariflerden birisi olan Karatay diyet ekmeği tarifi, hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir tarif. Peki, Karatay diyet ekmeği nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz ve kolayca yapabileceğiniz, kilo vermenize de yardımcı olacak Karatay diyet ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kilo vermek isteyenler için besin değeri yüksek aynı zamanda da düşük kalorili Karatay diyet ekmeği tarifi, doğru porsiyonlarda yenildiğinde şahane bir tarif oluyor. Peki, Karatay diyet ekmeği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Karatay diyet ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARATAY DİYET EKMEĞİ TARİFİ

Karatay diyet ekmeği malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 dal taze nane
  • 5-6 dal dereotu (dilediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üstüne;

  • Susam
  • Çörek otu

KARATAY DİYET EKMEĞİ YAPILIŞI

  • Geceden mercimekleri 3 su bardağı kaynamış suyla ıslatıp, kapağı kapalı bir tencere içinde sabaha kadar bekletin.
  • Aslında tarif sadece kırmızı mercimekten oluyor ama karışık da yapabilirsiniz.
  • Sabah mercimekleri bir süzgece alarak yıkayın ve iyice suyunun akmasını bekleyin.
  • Daha sonra, rondodan incecik olana kadar geçirin.
  • Yumurtayı, bir karıştırma kabında mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Mercimek de dahil tüm malzemeleri ilave edip, karıştırın ve yağlayıp çörek otu serpiştirdiğiniz borcama dökün.
  • Üzerine de susam serpiştirip, 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin.