Yemek Karides tava nasıl yapılır? Karides tava tarifi, yapılışı, malzemeler

Karides tava nasıl yapılır? Karides tava tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Karides tava nasıl yapılır? Karides tava tarifi, yapılışı, malzemeler

Deniz mahsüllerini sevenlerin tadına koyamayacağı karides tava tarifi, ekmeği bana bana yieceğiniz şahane bir lezzet. Peki, karides tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve bol tereyağı ile yapacağınız karides tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Evde hazırlaması kolay karides tava tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir lezzet. Peki, karides tava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız karides tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARİDES TAVA TARİFİ

Karides tava malzemeler

  • 250 gram tercihen taze yada dondurulmuş karides
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

KARİDES TAVA YAPILIŞI

  • Karidesler taze ise direk temizleyip yıkayın, dondurulmuş ise çözülmesini bekleyip, yıkayın.
  • 2 yemek kaşığı tereyağını ısınan tavaya alın, yüksek ateşte eritip köpürdüğünde ezilmiş sarımsakları atın.
  • 1-2 kez çevirip karidesleri tavaya alın.
  • Yaklaşık 5-6 dakika kadar soteleyin.
  • Kırmızı biber, pulbiber ve tuzu atın.
  • Kırmızı biber yağa renk verince altını kapatıp sıcak olarak servis edin.