Yemek Karşı konulmaz bir lezzet: Tepsi böreği tarifi

Karşı konulmaz bir lezzet: Tepsi böreği tarifi

Paylaş
Karşı konulmaz bir lezzet: Tepsi böreği tarifi

Tepsi böreği tarifi karşında kim durabilir ki? Lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak olan tepsi böreği tarifi arıyorsanız "Tepsi böreği tarifi, tepsi böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Tadına karşı koyamayacağınız tepsi böreği tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tepsi böreği tarifi arıyor ya da tepsi böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Tepsi böreği tarifi, tepsi böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Tepsi böreği tarifi

Tepsi böreği malzemeleri

  • 500 gram ıspanak ( isteğe bağlı peynir veya kıyma tercih edilebilir)
  • 4 yufka
  • 2 soğan
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber

Tepsi böreği yapılışı

Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya işlemine devam edin. Bu esnada ıspanakları sudan geçirin ve iyice temizledikten sonra doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Bir kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soteleme işleminden sonra tavayı ocaktan alın. Ve karışımın içerisine ufalanmış peynir ilave edin. Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerini biraz sütlü karışımla ıslatıp ikinci kat yufkayı yayın. Islattığınız yufkanın üzerine ıspanaklı harcı ekleyip üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımla ıslatıp dördüncü yufkayı yayın. Üzerine kalan sütlü karışımı dökün ve çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Haberin Devamı