Yemek Kaşarlı krep börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kaşarlı krep börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kaşarlı krep börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kaşarlı krep börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kaşarlı krep börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kaşarlı krep börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında haftanın son günü gelinler kaşarlı krep börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kaşarlı krep börek tarifi araştırıyor. Peki, kaşarlı krep börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kaşarlı krep börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz kaşarlı krep börek tarifi, evde yapılması kolay enfes bir tarif. Peki, kaşarlı krep börek nasıl yapılır? Hem hızlı ve kolayca yapılan hem de çok lezzetli olan kaşarlı krep börek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

KAŞARLI KREP BÖREK TARİFİ

Kaşarlı krep börek malzemeler

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla şeker

İçi için:

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet küçük kapya biber
  • Kekik, tuz, pulbiber

KAŞARLI KREP BÖREK YAPILIŞI

  • Öncelikle içi için biberler ince ince doğranır.
  • Kaşar rendelenir.
  • Bir tabağın içerisine koyulur ve baharatlar eklenir.
  • Güzelce karıştırıp kenara alınır.
  • Uygun bir kap içine yumurtayı kırılır.
  • Süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edilir, iyice çırpılır.
  • Ardından karışımın içine un eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
  • Kıvam ne çok koyu ne de çok fazla sıvı olmalıdır.
  • Krep tavası kızdırılır ve çok az yağlanır.
  • Krep hamurundan 1 kepçe kadar alınır ve tavaya dökülür iyice yayılır.
  • Orta ateşte arkalı önlü pişirilir.
  • Çok fazla pişirmeyin tekrar kızaracağı için.
  • Bütün krep hamuru bitene kadar bu işleme tekrarlayın.
  • Pişen krep hamurun tam ortasına hazırlanan karşımdan koyulur ve bohça şeklinde kapatılır.
  • Tekrar çok hafif yağlanmış tavada arkalı önlü kızartılır.