Yemek Kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Kahvaltıların vazgeçilmezi kaşık dökmesi tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve ister peynirli ister sade isterseniz de maydanozlu hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kaşık dökmesi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Krep, pankek, akıtma gibi tariflere oldukça benzeyen kaşık dökmesi tarifi, lezzetine doyum olmayan şahane bir tarif. İşte, kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

Kaşık dökmesi malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

KAŞIK DÖKMESİ YAPILIŞI

  • Yumurtaları karıştırma kabına alıp, yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
  • Sıvı yağ, tuz, peynir ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu da ilave edin.
  • Akışkan pancake hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • Tavayı ısıtıp, çok az sıvı yağ koyun, kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurdan parçalar alıp tavaya yerleştirin.
  • Kısık ateşte arkalı önlü kızartın ve sıcak servis yapın.