Kaymacina tatlısı (üsküp tatlısı) tarifi: Arnavut Kaymacina tatlısı nasıl yapılır?
Balkanların en sevilen tatlılarından olan kaymaçina tatlısı tarifi, vatandaşlarımız tarafından evlerinde yapmak ve sevdiklerine sunmak isteğiyle kaymaçina tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla araştırılıyor. Peki, kaymaçina tatlısı nasıl yapılır? Kaymaçina tatlısı tarifi, gerekli malzemeler, yapılışı ve püf noktası...
09 Nisan 2021 , Cuma 10:54
Balkan yöresinin en sevilen tatlılarından olan kaymaçina'yı evinde yapmak ve sevdikleriyle afiyetle yemek isteyenler kaymaçina tatlısı tarifi ile ilgili olarak kaymaçina tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla araştırmalarını sürdürüyor.
Haberin Devamı
Kaymaçina tatlısı tarifi
Kaymaçina tatlısı malzemeleri
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Kaymaçina tatlısı yapılışı
Yumurtaları iyice çırptıktan sonra tozşeker ekleyin ve eriyene kadar birkaç dakika çırpın. Süt ve vanilya özütü ekleyip tekrar çırpın. Karışımı 20x25 cm'lik bir fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Estetik olmuştu! Petek Dinçöz'ün annesi Esra Süay Toğuş'un son hali şaşırttı
- Katie Price estetik bağımlılığı yüzünden servetinden oldu! Oyuncak bebek gibi olana kadar devam!
- Kamuran Akkor: Sanatçı olma hayalim yoktu
- Erol Evgin dostunu unutmadı
- Estetik operasyon geçiren Mahmut Tuncer: Ivana geleceği görmüş!