Yemek Kebap çatlatan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kebap çatlatan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kebap çatlatan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler kebap çatlatan tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden kebap çatlatan tarifi araştırıyor. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak kebap çatlatan tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı sunumlar eşliğinde değişik lezzetler arayanlar için kebap çatlayan tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kebap çatlatan tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KEBAP ÇATLATAN TARİFİ

Kebap çatlatan malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yufkaları ıslatmak için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı domates salçası
  • Yarım su bardağı su

KEBAP ÇATLATAN YAPILIŞI

  • Öncelikle köfte harcını hazırlayın. Bunun için geniş bir kaseye kıymayı alın.
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, zeytin yağı, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun.
  • Yufkaları ıslatmak için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kasede çırpın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Üzerine sosu her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Hazırladığınız köfte harcını ufak ufak yufkanın üzerine eşit şekilde yayın.
  • Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • 2 yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra yufkaları dilimleyin.
  • Sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritin.
  • Üzerine domates sosu ve yarım su bardağı su ekleyip kaynatın.
  • Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.
  • Hazırlanan sosu fırın kabına boşaltın.
  • Üzerine dilimlenen yufkaları sıralayın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
  • Çırpılmış yoğurtla servis edin.