Kovalama yemeği nasıl yapılır?
Patlıcan kullanılan yer yemeği sevenlerden misiniz? Mutfağımızda özel bir yeri olan patlıcan lezzetiyle vazgeçilmez ve en çok tercih edilen sebzeler arasında. Girdiği her yemeğe farklı bir lezzet katan patlıcan hemen hemen her yörede ezmesinden, kızartmasına, közlemesinden, kebaba kadar her türlü şekliyle karşımıza çıkıyor. Kayseri Mutfağı’nın yöresel yemeklerinden olan Kovalama da bu yemeklerden. Peki, Kovalama yemeği nasıl yapılır? İşte Kovalama yemeği tarifi…
Kayseri’nin yöresel yemeği Kovalama tarifi
Malzemeler
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
9 adet patlıcan
3 adet orta boy domates
4 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
Sıvı yağ ve tereyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin.
Kuzu kuşbaşı eti düdüklüye atıp az yağla kavurduktan sonra az su ile 10 dakika pişirin. Pişen etleri tencereden alın. tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip incecik doğradığınız kuru soğanı ve yeşil biberi ekleyin. Soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Közlenen patlıcanların içini alıp doğrayın. Domatesleri doğrayıp pişen etin üzerine ekleyin. Domates yumuşayınca patlıcanları tuzu karabiberi ve pul biberi ekleyin ekleyip karıştırın.
AFİYET OLSUN
- Geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Aydilge, koltuk değneklerinden kurtuldu!
- Gecelerde boy gösteren Merve Boluğur'dan siyah mini elbisesiyle yeni pozlar geldi
- Suphiye Orancı sessizliğini koruyor! Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu’dan yeni iddia ve fotoğraf!
- Survivor All Star ve Survivor Yunanistan birleşme partileri arasında kıskançlık çıktı!
- Madonna sahneye geç çıktı, olanlar oldu! 'Saygısız'