Yemek Kuşbaşı etli fırında patates tarifi, yapılışı, malzemeler! Kuşbaşı etli fırında patates nasıl yapılır?

Kuşbaşı etli fırında patates tarifi, yapılışı, malzemeler! Kuşbaşı etli fırında patates nasıl yapılır?

Paylaş
Kuşbaşı etli fırında patates tarifi, yapılışı, malzemeler! Kuşbaşı etli fırında patates nasıl yapılır?

Fırında patatesle yapılan yemeklerin tadı hiç kuşkusuz enfes oluyor. Kuşbaşı etli fırında patates tarifi de bu enfes lezzetlerden birisi. Peki, kuşbaşı etli fırında patates nasıl yapılır? Akşam yemeğine misafiriniz geldiğinde gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz kuşbaşı etli fırında patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Enfes kızarmış patates ve lokum gibi etiyle kuşbaşı etli fırında patates tarifi, favori lezzetiniz olacak. Peki, kuşbaşı etli fırında patates nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kuşbaşı etli fırında patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KUŞBAŞI ETLİ FIRINDA PATATES TARİFİ

Kuşbaşı etli fırında patates malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 5 adet orta boy patates (soyulup, iri küp doğranmış)
  • 5 adet yeşil biber (uç kısımları kesilip, iri doğranmış)
  • 5 adet kuru soğan (soyulup, iri doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (soyulup, diş kalacak)
  • 5 adet çeri domates (kabuğu soyulup, dörde bölünecek)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 küçük kase su

KUŞBAŞI ETLİ FIRINDA PATATES YAPILIŞI

  • Tavayı kızdırın. Etleri koyun ve suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  • Salçaları, soğanı, sarımsağı koyup karıştırın.
  • Tuz, baharat serpin ve karıştırın.
  • Biberleri ekleyin ve yine karıştırın.
  • Bir kase sıcak su ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Diğer sebzeleri tepsiye yayın ve pişen eti tepsiye dökün.
  • Domatesleri koyun. 2 kase sıcak su ilave edin.
  • Defne yaprağı da koyun ve ocağın üzerinde 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sonra 180 derecede fırında, 40 dakika pişirin.