Yemek Labneli makarna tarifi, yapılışı! Labneli makarna nasıl yapılır?

Labneli makarna tarifi, yapılışı! Labneli makarna nasıl yapılır?

Paylaş
Labneli makarna tarifi, yapılışı! Labneli makarna nasıl yapılır?

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği, özellikle çocukların bayılacağı labneli makarna tarifi, tavuk ve köfte yemeklerine çok yakışan bir tarif. Peki, labneli makarna nasıl yapılır? Yapılması kolay lezzeti ise şahane labneli makarna tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Birçok yemeğin yanına hazırlayabileceğiniz labneli makarna tarifi, öğle ve akşam yemeklerinizde favori lezzetiniz olacak. Peki, labneli makarna nasıl yapılır? Peynir sevmeyenlerin bile tadına doyamayacağı labneli makarna tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

LABNELİ MAKARNA TARİFİ

Labneli makarna malzemeler

Makarna için;

  • 1 paket makarna
  • 1,5-2 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber (Sarı, kırmızı veya yeşil fark etmez )
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı vegeta veya 1/2 (yarım) tatlı k. tuz
  • Karabiber

Sebzeler piştikten sonra;

  • 1 paket labne ( 175-200 gram arası )
  • 100 ml. az yağlı krema
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Üzerine serpmek için;

  • Rendelenmiş parmesan

LABNELİ MAKARNA YAPILIŞI

  • Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayın.
  • Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
  • Sebzeleri kabaca dörde bölün, sarımsağı bıçak ile ezin.
  • Küçük tepsiye alın ve üzerlerine vegetayı (veya tuz ), zeytinyağını ve karabiberi gezdirin.
  • Eli ile harmanlayın.
  • Sebzeleri pişirmek için ister 180 derecede airfryer isterseniz de 180 derece fanlı fırında pişirin.
  • Sebzeler pişerken makarnayı 8 - 10 dakika kaynar suda haşlayın.
  • Makarna haşlandıktan sonra sıvı yağ ile karıştırın.
  • Sebzeler pişince fırında çıkarın ve derin bir kaba aktarıp karıştırın.
  • Kabaca karıştırdıktan sonra labneyi ve kremayı ilave edip, tekrar karıştırın.
  • Servise hazır.
  • Dilerseniz sosu komple pişmiş makarna ile karıştırın veya servis tabağa alınan makarnanın üzerine porsiyon olarak gezdirin.
  • Üzerine isterseniz permesan ekleyip servis edin.