Lahmacuna rakip geldi
Türkiye'de en fazla üretilen baklagillerden olan nohut, Gaziantep'te yemeklerin yanı sıra ekmek arasında dürüm olarak tüketilerek kebap ve lahmacuna alternatif oldu
Gaziantep'te 32 yıllık lokantacı Bayram Kesen, yıllardan bu yana kentin sokaklarında seyyar tezgahta satılan nohut dürümünü ‘Dürümcü Recep Usta’ adıyla açtığı işyerinde yegane menü olarak satmaya başladı. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohudu sade, acılı ve piyaz şeklinde sıcak pide ekmeğine dürüm yaparak servis ettiklerini söyleyen Bayram Kesen, şöyle “Nohut dürümü, nohutun ayıklanmasından, haşlanmasına ve servis edilmesine kadar işyerimizde yaklaşık 30 kişinin emeğiyle hazırlanıyor. Yöremizde çok sevilen nohut dürümünü bilmeyenler çok yadırgıyor. Ama tadına baktıktan sonra vazgeçemiyor. Et fiyatlarının artmasından sonra bize ilgi daha da arttı” dedi.
Nohut dürümünü 1.75 liraya satan Kesen, yüzde 20 proteine sahip nohutun bir fincanının 120 gram ete eşdeğer olduğunu, demir, kalsiyum, potasyum ve fosfor zengini bir gıda olduğunu vurguladı.
Zeki GÜNAY - GAZİANTEP, DHA
- İlayda Şeker estetik sorusuna Barbie ile cevap verdi
- Gül Sunal, Kemal Sunal ile evlilik yıl dönümlerini kutladı! 'İyi ki evlenmişiz'
- Çelik paylaştı: Şuraya şöyle havalısından bir doktora bilgisi bırakayım
- Burcu Kıratlı: Bindiğim at beni kaçırdı, eksi 30 derecede dilim uyuştu
- Hadise'den samimi açıklamalar! 'Ben aşk kadınıyım, kendine güvenen gelsin'