Yemek Limonlu bademli kurabiye nasıl yapılır? Limonlu bademli kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Limonlu bademli kurabiye nasıl yapılır? Limonlu bademli kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Limonlu bademli kurabiye nasıl yapılır? Limonlu bademli kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak limonlu bademli kurabiye tarifi, yapması kadar yemesi de keyifli bir kurabiye. Peki, limonlu bademli kurabiye nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği limonlu bademli kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem kolay hem de lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız limonlu bademli kurabiye tarifi oldukça iyi bir alternatif olacak. İşte, limonlu bademli kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LİMONLU BADEMLİ KURABİYE TARİFİ

Limonlu bademli kurabiye malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 110 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Limon kabuğu rendesi

LİMONLU BADEMLİ KURABİYE YAPILIŞI

  • Nişasta, un, vanilya ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
  • Ayrı bir kapta pudra şekeri, bir miktarını ayırdıktan sonra kalan limon kabuğu rendesi ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Unlu malzemeyi ekleyerek yoğurun. Son olarak rondoda iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Hamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Önceden Isıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilıkken üzerini pudra şekeri ile kaplayın ve limon kabuğu rendesiyle süsleyerek servis edin.