Yemek Lokum gibi dana bonfile nasıl yapılır? Dana bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı

Lokum gibi dana bonfile nasıl yapılır? Dana bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı

Paylaş
Lokum gibi dana bonfile nasıl yapılır? Dana bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı

İftar sofrası hazırlarken ne yemek yapacağına karar veremeyenler için lokum gibi bir dana bonfile tarifi! Dana bonfile tarifi, iftar sofranızın baş tacı olacak.

Kırmızı et, içerdiği yüksek protein, demir, çinko ve vitaminler nedeniyle günlük ihtiyacı karşılamada oldukça önemli bir yere sahip. Akşama ne pişirsem diyorsanız ancak bir türlü ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, kolayca hazırlayabileceğiniz ve güzel bir mevsim salatası ile taçlandırabileceğiniz lokum gibi bir dana bonfile için tarifimize göz atın.

Haberin Devamı

MALZEMELER

  • 1 paket dana bonfile
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Tarhun
  • Taze biberiye
  • Taze Kekik
  • Adaçayı

DANA BONFİLE TARİFİ

  • 1 su bardağı zeytinyağının üzerine atacağınız tarhun, taze biberiye, taze kekik ve adaçayı kendini salıp lezzetlerini yağa bırakana kadar pişirin.
  • Döküm bir tavada, dana bonfilenin üzerine birer tutam tuz ve karabiber serpip tatlandırdıktan sonra her iki tarafını da ikişer dakika kadar pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız etlerin üzerine hazırladığınız tarhun, taze biberiye, taze kekik ve adaçayının lezzetini alan yağdan gezdirin.
  • Dana bonfile artık servise hazır!

YANINA ÇOK YAKIŞACAK ÖZEL SOSLU SALATA TARİFİ


Salata tarifleri genellikle damak tadınıza veya menüye uygun olarak dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz, mutfakta tıpkı çorba tariflerindeki gibi en özgür olduğunuz tariflerden biri. Ancak "salataya hangi malzemeleri katarsam daha iyi olur, salatanın sosunu hazırlarken nasıl lezzetlendirebilirim" diyorsanız, biz de size her mevsimin yeşilliklerine göre farklı hale getirebileceğiniz ama özellikle tarifini verdiğmiz özel salata sosu ile restoran salatalarına taş çıkartacak, içinde Çin tuzu (MSG) olmadığı için de çok sağlıklı olacak bir özel soslu karışık salata tarifi verdik. Hazırsanız başlıyoruz!

KARIŞIK SALATA MALZEMELERİ

Haberin Devamı
  • 3 adet salatalık (mevsime göre)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 dal taze soğan
  • 4-5 yaprak kıvırcık
  • 4-5 yaprak lolorosso (Yaprak kısımlarının uçları hafif mora çalan kıvırcık benzeri mor marul)
  • Arzunuza göre bir küçük bağ bebek roka
  • 1 adet havuç
  • Kırmızı lahanın dörtte biri
  • Mevsimindeyse 2 adet domates veya 5-6 adet çeri domates
  • Kırmızı lahanayı ovmak için bir miktar sirke ve tuz

ÖZEL SALATA SOSU MALZEMELERİ

  • Bir küçük demet maydanozun yarısı
  • 4-5 yaprak taze nane
  • 2-3 dilim köz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tutam kekik
  • 1 çimdik tuz (1 adet limonun suyunu kullanacağımız için tuzu çok fazla kullanmayın. Limon, ihtiyacınız olan tuz tadını vermeye yardımcı olacaktır)
  • Arzunuza göre 2-3 diş sarımsak

SÜSLEMEK İÇİN

  • Biraz ceviz
  • Zeytin

ÖZEL SOSLU KARIŞIK SALATA NASIL YAPILIR?

  • Tüm yeşillikleri yıkayın ve iyice kurulayın. İyice kuru olmazlarsa, sosla bütünleşemezler.
  • Salatamız için havuç dışındaki bütün malzemeleri doğrayın. Boyutlarının birbirine yakın olmasına dikkat edin.
  • Daha sağlıklı bir salata için yeşil olan malzemelere bıçak değdirmek yerine elinizle küçük küçük parçalayabilirsiniz.
  • Havucu rendeleyin.
  • Kırmızı lahanayı da rendeleyin ve biraz sirke ve tuzla ovun ve o şekilde dinlendirin.
  • Hazır salata soslarına taş çıkartacak salata sosu için maydanozu ve naneyi çok ince kıyın.
  • Köz kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Eğer sarımsak kullanacaksanız, sarımsakları rendeleyin.
  • 1 adet limonun suyunu sıkın (hazır limon suyu kullanmayın)
  • Ardından tüm malzemeleri baharatlar ve zeytinyağı ile buluşturun.
  • Çok iyi karıştırın. Arzu ederseniz bir-iki damla nar ekşisi de ekleyin)
  • Salatanızı servis etmeye yakın sosu dökün ve iyice karıştırın.
  • Ardından üzerine çeri domatesleri ikiye keserek serpiştirin.
  • Salatanızı daha da zengin göstermek istiyorsanız biraz zeytinle ve cevizle süsleyebilirsiniz. Üzerine az tuzlu top veya küp peynirler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!