Yemek Manisa kebabı tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Manisa kebabı tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Paylaş
Manisa kebabı tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Et ile yapılan farklı yörelere özgü lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetleri ev ortamında pratik bir şekilde hazırlamak mümkündür. Manisa kebabı da bu lezzetlerden biridir. Özellikle Ege bölgesinde yapılan bu kebap pide eşliğinde servis edilmektedir. Peki, Manisa kebabı tarifi ve yapılışı nasıl olmaktadır? Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır? İşte, Manisa kebabı yapmak isteyenler için gerekli olan bilgileri derledik.

Manisa kebabı, çeşitli malzemeler ile hazırlanan bir köftenin pide üzerine konulması ve üzerine de tereyağı gezdirilmesi suretiyle yapılan bir kebap çeşididir.

Haberin Devamı

MANİSA KEBABI TARİFİ VE YAPILIŞI

Manisa kebabı, köfte ile hazırlanan bir tariftir. Bu kebap özellikle İzmir, Aydın ve Manisa civarında oldukça yaygın olan bir lezzet olarak ifade edilmektedir. Manisa kebabı için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır:

- 500 gram dana kıyma

- 250 gram kuzu kıyma

- 4 yemek kaşığı galeta unu

- 1 tane kuru soğan

- 1 tane sarımsak

- Tuz, karabiber, kimyon

- 4 tane tırnak pide

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

Servis etmek için: Yoğurt, domates ve yeşil biber

Yapılışı: Manisa kebabı için ilk olarak köfte harcının hazırlanması gerekmektedir. Bunun için öncelikle soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Sarımsaklarda iyice dövülür. Kıyma, galeta unu, sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurulur. 10 dakika kadar yoğurulan köfte harcından ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenen köfteler döküm tavada yüksek ateşte pişirilir. Domates ve biber salçası hafif sulandırılarak pişirilir. İçine eritilmiş tereyağı da eklenir ve ocaktan alınır. Isınmış pideler tereyağı ile yağlanır. Üzerine ince bir tabaka halinde yoğurt sürülür. Hazırlanan salçalı sos pidenin üzerine dökülür ve üzerine de köfteler yerleştirilerek servise hazır hale getirilir.

Haberin Devamı

MALZEMELERİ NELERDİR?

Manisa kebabı hem göze hem damaklara hitap eden bir lezzettir. Bu kebap için gerekli olan malzemeler ise şunlardır:

- Yarım kg kuzu kıyma

- Yarım kilo dana kıyma

- 1 tane kuru soğan

- Ekmek içi ya da galeta unu

- Tereyağı

- Tuz ve baharatlar ( kimyon, karabiber, kırmızıbiber)

Üzeri için: Domates, yeşil biber, sumak

NASIL YAPILIR?

Manisa kebabı için gerekli olan köfte malzemeleri bir kap içinde iyice yoğrulmalıdır. Yoğurulan köfteler bir süre buzdolabında dinlendikten sonra ince uzun şekiller verilerek ızgarada ya da yüksek ısıda ocakta bir tava içinde pişirilir. Servis sırasında kullanılacak domates ve biberlerde ateşte közlenerek hazır hale getirilir. Servis tabağına tereyağında ısıtılmış küp küp doğranmış pideler yerleştirilir. Pidelerin üzerine köfteler konur. Köftelerin üzerine de tereyağı ve sumak gezdirilir. Közlenmiş biber ve domatesle Manisa kebabı servise hazır olmaktadır.

Haberin Devamı