Yemek Mantar kavurması nasıl yapılır? Mantar kavurması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Mantar kavurması nasıl yapılır? Mantar kavurması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Mantar kavurması nasıl yapılır? Mantar kavurması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına servis edebileceğiniz gibi isterseniz de ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz mantar kavurması tarifi, yapılışı pratik ve keyifli. Peki, mantar kavurması nasıl yapılır? Lezzetine doyamayacağınız, görüntüsüyle iştahları kabartan mantar kavurması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bol sebzeyle hazırlayacağınız mantar kavurması tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan ve uyum sağlayan eşsiz bir tarif. Peki, mantar kavurması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mantar kavurması tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...

Haberin Devamı

MANTAR KAVURMASI TARİFİ

Mantar kavurması malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

MANTAR KAVURMASI YAPILIŞI

  • Öncelikle mantarlar temizlenir ve ince doğranır.
  • Soğan küp küp, yeşil ve kapya biber çekirdekleri alındıktan sonra halka halka doğranır.
  • Tavada sıvı yağ kızdırılır, soğan ve biberler birlikte orta ateşte sotelenir.
  • Baharatlar eklenir.
  • Mantarlar ilave edilir ocağın altı en yüksek ayara getirilir ve istenilen kıvama gelene kadar pişirilir.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz eklenir ve ocaktan alınır.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servise sunulur.