Yemek MasterChef 11 Ekim 2022 kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi kabak dolması tarifi yapacak. Peki, kabak dolması nedir? Kabak dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan kabak dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, kabak dolması nasıl yapılır? İşte, kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KABAK DOLMASI TARİFİ

Kabak dolması malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dolma baharı

KABAK DOLMASI YAPILIŞI

  • Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  • Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
  • Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
  • Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
  • Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.