Yemek MasterChef 25 Ekim cantık pidesi nasıl yapılır? Evde cantık pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve malzemeler

MasterChef 25 Ekim cantık pidesi nasıl yapılır? Evde cantık pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve malzemeler

Paylaş
MasterChef 25 Ekim cantık pidesi nasıl yapılır? Evde cantık pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve malzemeler

Tv8'in popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar pideler yapıyor. Her iki takımın yarışmacıları birbirleriyle eşleşip dokunulmazlığı almak için kıyasıya mücadele veriyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Cantık pidesi tarifi araştırıyor. Peki, cantık pidesi nedir? Cantık pidesi nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz cantık pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

25 Ekim MasterChef pide gecesinde farklı yörelerin pidelerini yapan yarışmacılardan iki kişi cantık pidesi tarifi yapıyor. Cantık pidesi nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz cantık pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

CANTIK PİDESİ TARİFİ

Cantık pidesi malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

EVDE CANTIK PİDESİ YAPILIŞI

  • Derin bir kasede mayayı ılık su, süt ve şekerle karıştırıp birkaç dakika bekleyerek canlandırın.
  • Yumurtanın sarısını daha sonra kullanmak için kenara alın.
  • Yumurta beyazına, sıvı yağ ve tuzu da ilave edip mayaya ekleyin ve karıştırın.
  • Un hamuru yoğuracağınız kaba alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Hazırladığınız sıvı karışımı una ilave edin ve gergin bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Nemli bir örtünün altında hamurunuzu 45 dakika kadar mayalandırın.
  • Hamur mayalanırken kuru soğanı, biberleri ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın.
  • Maydanozu ince ince kıyın.
  • Sebzeleri kıymayla birleştirin.
  • Baharatları da ilave edip hepsini güzelce yoğurun.
  • Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp elinizi yağlayacak ortası çukur kenarları yüksek olacak şekilde hamurları biraz açın.
  • Hamurun ortasına kıymalı harçtan doldurun.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
  • Cantıklarınız 20 dakika içinde fırından çıkmaya hazırdır.
  • Biraz ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.