Yemek MasterChef çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli, etsiz çiğ köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

MasterChef çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli, etsiz çiğ köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
MasterChef çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli, etsiz çiğ köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Tv8 ekranlarının popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar çiğ köfte tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyircilerin ağzını sulandıracak çiğ köfte tarifi, evde yapmak isteyenler için de müthiş bir tarif. Posta.com.tr okuyucuları için hem etli hem de etsiz en güze ve pratik çiğ köfte tarifi araştırdık. Peki, evde etli veya etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? Yaparken tavana yapıştırmak isteyeceğiniz müthiş kıvamlı çiğ köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği çiğ köfte tarifi, ister öğün olarak isterseniz de ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, evde etli, etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? En güzel ve kolay evde etli, etsiz çiğ köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

Etsiz çiğ köfte malzemeler

Acı sos malzemeleri:

  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 çay bardağı isot
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte malzemeleri:

  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze soğan
  • 4 yemek kaşığı domates salçası (200 gr)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (100 gr)
  • 1 kuru soğan (küçükse 2 tane)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 6 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • Tuz

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI

  • Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın.
  • Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
  • Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın.
  • Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.
  • Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın.
  • Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın.
  • Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun.
  • Bu arada su yerine domates rendesiyle de yoğurabilirsiniz, köftenin lezzetine lezzet katar.
  • Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
  • En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.

NOT: Acı kıvamını damak zevkinize göre isot ve pul biberi azaltıp ya da çoğaltarak ayarlayabilirsiniz.

ETLİ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

Etli çiğ köfte malzemeler

  • 8 çay bardağı esmer bulgur
  • 350 gram ince çekilmiş yağsız kıyma
  • 2 su bardağı (mümkünse) Urfa isotu
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 demete yakın taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Küp buz

ETLİ ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI

  • Çiğ köfte tepsisine kıymayı, baharatları, ince kıyılmış soğanı, buz parçaları ve ezilmiş sarımsakları koyarak kıvam alana kadar yoğurun.
  • Daha sonra ortasında bir havuz açılarak bulguru ekleyin ve içe doğru yoğurmaya devam edin.
  • Yarım saat kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Ara ara küçük buz parçaları ilave edilir.
  • Yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyin ve tekrar yoğurmaya devam edin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ve yeşil soğanları ekleyin, bu aşamada sıvı yağı da ilave ederek 5 dakika daha yoğurun.
  • İstenilen kıvama ulaşmış, bulgur ve et yoğurmanın etkisiyle pişmişse, marul ve limonla süsleyebilir ve ayranla ikram edebilirsiniz.