Yemek MasterChef Mehmet Yalçınkaya: "Mutfakta sertim!"

MasterChef Mehmet Yalçınkaya: "Mutfakta sertim!"

Paylaş
MasterChef Mehmet Yalçınkaya: "Mutfakta sertim!"

Türk gastronomisine yaptığı katkılar ve MasterChef programındaki jüri üyeliğiyle tanınan Posta Gazetesi Yazarı Şef Mehmet Yalçınkaya, “Denizden” adlı kitabını imzaladı. Etkinlikte okurlarıyla keyifli bir sohbete imza atan ünlü şef, meslek yaşamı boyunca yaşadığı kazalardan mutfaktaki sert tutumuna, kitaptan yeni belgesel projesine kadar pek çok konuya değindi, "İnsanlar kitapta kendilerinden bir şey buluyor" dedi.

Deniz mahsullerine verdiği değeri "Denizden" adlı yemek kitabıyla taçlandıran ve balık tüketimiyle ilgili farkındalık yaratarak bir sosyal sorumluluk görevi de üstlenen Yalçınkaya, denize övgü niteliğinde hazırladığı kitabını, 6 Mart Pazar günü Kanyon’da imzaladı.

Haberin Devamı

“Deniz mahsulleri ile ilgili bir kitabın, iyi satış rakamları elde etmesi sık karşılaşılan bir durum değil”

Kitaba gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu aktaran Mehmet Yalçınkaya, “Kitap, yaklaşık bir yıldır satışta. Deniz mahsulleri ile ilgili bir kitabın, iyi satış rakamları elde etmesi sık karşılaşılan bir durum değil. Okurların teveccühü, beni çok mutlu etti. Bu tarz çalışmaları, insanlar kendilerinden bir şey bulabilirlerse alıyorlar” dedi.

“Unutulmuş esnaf lokantası lezzetleri üzerine hazırladığım yeni kitap yolda”

İkinci kitabın yolda olduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Şu an esnaf lokantaları kitabı üzerine çalışıyorum, Ramazan ayına yetiştirmeye çalışıyorum. Kitapta, unutulmuş esnaf lokantası yemekleri ve benim esnaf lokantalarında önerdiğim 50’ye yakın yemek olacak. Farklı ülke mutfaklarından imza lezzetler hazırlıyoruz fakat şu bir gerçek ki; hepimizin kökeninde esnaf lokantası var. Aynı zamanda, 6 ila 8 bölümlük bir esnaf lokantaları belgeseli hazırlayacağız. Rotamızı belirledik. Balıkesir’den Muğla’ya, Rize’den İstanbul’a gidecek; buralardaki hikayeleri anlatacağız. Çalışma, esnaf lokantalarını kayıt altına alma, kaynak olma niteliği de taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

“Vücudumdaki her izin bir anlamı var”

Dubai’de restoran açılışında başından geçen talihsiz kaza hakkında konuşan ünlü şef, “Yanık tedavisine başladım. Çok uzun yıllardır, 35 senedir yemek yapıyorum ve vücudumdaki her izin bir anlamı var. Masterchef elemelerinde de yarışmacılar bazen kendilerini yaralayabiliyor. O da heyecandan kaynaklanan, psikolojik bir mesele” dedi.

“Mutfakta sertim”

Minik bir hayranının “gerçekten ekranda göründüğü gibi sert misiniz” sorusuna gülümseyerek yanıt veren Yalçınkaya, “Evet ama daha çok mutfakta. Dışarıda normalim” dedi.

DENİZDEN KİTABI HAKKINDA

Denizden kitabında balığın lezzetini zirveye çıkaracak dokunuşlar ve tekniklerle “Bu balıktan bu yemek nasıl olur?” diyeceğiniz yemeklerin tarifleri var. Menemen yapma süresi ile iyi bir balık yapma süresi neredeyse aynı diyebileceğiniz enfes tarifler bu kitapta yer alıyor. Mehmet Yalçınkaya, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, balığın mutfaklarımızda giderek azalan yerine bir atıfta bulunmak ve sofralardaki yerini yeniden tanımlamak amacıyla çıktığı bu yolda, “Deniz ürünü pişirmek hiç zor değil” diyeceğiniz kolay tariflerin yanı sıra, sizleri şaşırtacak 84 çok özel tarifi anlattı.

Haberin Devamı