Yemek Mısır çorbası tarifi: Mısır çorbası nasıl yapılır?

Mısır çorbası tarifi: Mısır çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Mısır çorbası tarifi: Mısır çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak mısır çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde mısır çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer mısır çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada mısır çorbası tarifi arıyorsanız "mısır çorbası tarifi, mısır çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız mısır çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan mısır çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer mısır çorbası tarifi arıyorsanız ve mısır çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "mısır çorbası tarifi, mısır çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Mısır çorbası tarifi

Mısır çorbası malzemeleri

- 500 g dondurulmuş mısır

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 kuru soğan

- 2 yemek kaşığı un

- 8 çay bardağı süt

- 4 çay bardağı tavuk suyu

- 5-6 dal frenk maydanozu

Mısır çorbası yapılışı

İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.

Haberin Devamı