Yemek Özbek pilavı nasıl yapılır? MasterChef Özbek pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Özbek pilavı nasıl yapılır? MasterChef Özbek pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Paylaş
Özbek pilavı nasıl yapılır? MasterChef Özbek pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında yarışmacılar bugün Özbek pilavı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise Özbek pilavı tarifi araştırıyor. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Özbek pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Özbekistan'ın meşhur lezzetlerinden birisi olan Özbek pilavı tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan bir tarif. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Özbek pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ

Özbek pilavı malzemeler

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti (kemiksiz)
  • 4 su bardağı su
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 6 yemek kaşığı margarin
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı karabiber

ÖZBEK PİLAVI YAPILIŞI

  • Et kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Daha sonra su ve yarım tatlı kaşığı tuz eklenir, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
  • Bu arada soğan küçük küçük; havuç kibrit çöpü şeklinde doğranarak yağda, kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Et, suyunu çekince havuç karışımına eklenir.
  • Bir kaç kez çevrilir ve tencerenin dibine yayılır.
  • Üzerine pirinç, 500 ml su ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirilir.
  • Karabiber serpilir ve üzerine peçete konup 20 dakika dinlendirilir.