Yemek Pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pamuk gibi yumuşacık poğaçalara kim hayır der ki! Günün her saati afiyetle yiyeceğiniz pamuk poğaça tarifi, evde yapabileceğiniz şahane lezzetlerden birisi. Peki, pamuk poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pamuk poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

İster kahvaltıda isterseniz de 5 çayında yiyebileceğiniz pamuk poğaça tarifi, hem kolay hem de yumuşacık bir tarif. Peki, pamuk poğaça nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten pamuk poğaça tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

Pamuk poğaça malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Arası için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

PAMUK POĞAÇA YAPILIŞI

Yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırılmış yumurta aklarını alın.

Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alıp karıştırın.

Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabına ekleyin. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştırın.

Hamuru katılaştıktan sonra tezgaha alın ve eli ile yoğurmaya başlayın.

Güzelce kıvam alan hamuru tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyip temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayası gelen hamurun üzerini açın ve un serpili tezgaha alın. Hamurun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamuru 20 eşit parçaya bölün.

Haberin Devamı

Bezenin birini alarak el ile hafifçe genişletin, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek el ile yuvarlayın.

Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edin ve hazır hale gelen poğaçaları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.

Tekrar tepsi mayası için poğaçaları bekletin. 50°C çalıştırılmış fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Ayrılmış yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyip karıştırın. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.

Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırılmış 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın.

Pişen poğaçaları fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin.