Yemek Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Pastırmalı kuru fasulye tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Pastırmalı kuru fasulye tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Pastırmalı kuru fasulye tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kuru fasulye yemeğini daha önce etli, sucuklu veya sade olarak deneyenler pastırmalı kuru fasulye tarifi ile bütün bildiklerini unutuyor. Peki, pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pastırmalı kuru fasulye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tadına doyamayacağınız pastırmalı kuru fasulye tarifi, kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Çemensiz pastırma ile yapabileceğiniz ve kuru fasulyenin lezzetine lezzet katacak pastırmalı kuru fasulye tarifi, evde yapabileceğiniz kolay yemeklerden birisi. Peki, pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Pastırmalı kuru fasulye tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

PASTIRMALI KURU FASULYE TARİFİ

Pastırmalı kuru fasulye malzemeler

  • 3 büyük kase kadar kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • Yaklaşık 10 adet minik pastırma dilimleri (çemensiz)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Baharat

PASTIRMALI KURU FASULYE YAPILIŞI

Fasulyeyi bir gece önceden suyla ıslatın.

Bir gün sonra fasulyeyi biraz haşlayıp gazını çıkarmasına yardımcı olun. Haşlanan fasulyenin suyunu süzüp kenara alın.

Bir büyük soğanı doğrayıp tencerede kızan yağın içine ekleyin.

Soğanlar kavrulunca biber salçasını ve domates salçasını da ekleyip 2 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Pastırmaları dilimleyin ve tencereye ekleyin. İyice karıştırın.

Baharatları ekleyin ve son olarak fasulyeleri de ekleyip birkaç dakika kavurun.

Üzerine sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.