Yemek Patates poğaça nasıl yapılır? Patates poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patates poğaça nasıl yapılır? Patates poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patates poğaça nasıl yapılır? Patates poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Daha önce patatesi hiç bu kadar lezzetli yememiş olabilirsiniz! Tadına doyamayacağınız patates poğaça tarifi favori lezzetiniz olacak şahane bir lezzet. Peki, patates poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyiflerinize lezzet katacak patates poğaça tarifi, bildiğiniz bütün tarifleri unutturacak kadar lezzetli. Peki, patates poağaça nasıl yapılır? Taına doyum olmayan ve yedikçe yedirten patates poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES POĞAÇA TARİFİ

Patates poğaça malzemeler

  • 5 adet küçük patates
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz, karabiber

PATATES POĞAÇA YAPILIŞI

  • Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri uygun bir kaba alarak ezin.
  • Patatesler soğuyunca kaşar rendesi, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanozu, yumurta, karbonat un tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ele az yapışan bir harç oluyor.
  • Ayrı bir kaseye su koyun, elle sudan alıp ıslatıp yuvarlak şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de kızarana kadar pişirin.