Yemek Patates salatası nasıl yapılır? Kuru soğanlı klasik patates salatası malzemeleri, tarifi, yapılışı

Patates salatası nasıl yapılır? Kuru soğanlı klasik patates salatası malzemeleri, tarifi, yapılışı

Paylaş
Patates salatası nasıl yapılır? Kuru soğanlı klasik patates salatası malzemeleri, tarifi, yapılışı

Patates salatası hem lezzetli hem de besleyici olması açısından, Türkiye'deki sofraların vazgeçilmez salatalarından biri. Hem öğle yemeklerinde hem de beş çaylarında keklere, böreklere de harika bir eşlikçi olan patates salatası, eğer mide ve bağırsak şikayetiniz yoksa, pişmemiş kuru soğanla yapıldığında daha da faydalı hale geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, toprakta yetiştiği için kuru soğanın mineral bakımından çok faydalı olduğuna değiniyor. Biz de sizler için hem kuru soğan hem de taze soğanla yapılan şahane bir patates salatası tarifi ile geldik. İşte sofralarda keyifle tüketilen patates salatası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Prof. Dr. Canan Karatay, toprakta yetiştiği için kuru soğanın mineral bakımından çok faydalı olduğuna değiniyor. Biz de sizler için hem kuru soğan hem de taze soğanla yapılan şahane bir patates salatası tarifi ile geldik... Hem beş çaylarınız hem de kolay sofraların kurtarıcıs patates salatasının en güzel tarifi için haberimize mutlaka göz atın.

Haberin Devamı

PATATES SALATASI MALZEMELERİ

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta-büyük boy kuru soğan
  • Birkaç dal taze soğan (yeşil soğan)
  • 1 orta boy demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Dileğinize göre miktarı artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Sumak
  • Nane
  • Karabiber
  • 1 adet limon

PATATES SALATASI TARİFİ

Püf noktası: Patatesleri düdüklüde 5 dakikada, besin değerlerini kaybetmeden haşlayabilirsiniz.

  • Kuru soğanı halka halka, yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Patatesleri haşladıktan sonra haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • Patateslerin üzerine doğradığınız soğanları ve maydanozu ilave edin.
  • Patatesin zeytinyağını iyi bir şekilde emebilmesi için ılıkken zeytinyağını dökün, baharatlarını ekleyin. Aksi durumda yağın raiyası patatesin içine geçmez.
  • Son olarak 1 adet limonun suyunu sıkıp karıştırın.
  • Dilerseniz turşu ile servis yapabilirsiniz. Ancak bu haliyle de böreklerin, ana yemeklerin yanına iyi gidecektir.

Afiyet olsun!