Patatesin en lezzetli hali: Patates püresi tarifi
Türk mutfağında birçok yemeğin yanında kullanılan patates püresi tarifi, hem lezzetli hem de pratik bir tarif. Sevdiklerinize şık sunumlar ile patates püresi tarifi hazırlamak istiyorsanz "Patates püresi tarifi, patates püresi nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
02 Temmuz 2020 , Perşembe 19:30
Doğru kıvamıyla lezzetli bir patates püresi tarifi arıyorsanız veya patates püresi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Patates püresi tarifi, patates püresi nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Haberin Devamı
Patates püresi tarifi
Patates püresi malzemeleri
- 1 kilo patates
- 4 bardak süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
Patates püresi yapılışı
Patatesler soyulur ve iri doğranır, çelik tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su eklenir , Patatesler yumuşayana kadar tuz birlikte kaynatılır. Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirilip püre haline getirilir. İçine margarin, süt ekleyerek karıştırılır. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerinin yanında az karabiberle süsleyip servis yapılır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun yakışıklılığını kimden aldığı belli oldu! Babasına olan benzerliği ağızları açık bıraktı
- Suphiye Orancı adlı hesaptan şoke eden mesaj! Duygu Nebioğlu tek tek ifşaladı
- Ferman Akgül: Türkiye'yi terk etmedik, taşındık!
- Cem Yılmaz'ın Serenay Sarıkaya'dan sonra Hasan Can Kaya'ya gönderme yaptığı iddia edilince son paylaşımı gündem oldu
- Görenleri şaşkına çeviren İzmitli! Annesi Yunan, babası Türk, kendisi siyahi!