Yemek Patatesli elmalı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patatesli elmalı tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Patatesli elmalı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patatesli elmalı tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Patatesli elmalı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patatesli elmalı tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler patatesi elmalı tavuk tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise lezzetli patatesli elmalı tavuk tarifi araştırıyor. Peki, patatesli elmalı tavuk nasıl yapılır? Akşam yemeğinize lezzet katacak patatesli elmalı tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı lezzet ve sunum için oldula iyi bir alternatif olan patatesli elmalı tavuk tarifi, birçok kişinin severek yiyeceği lezzet. Peki, patatesli elmalı tavuk nasıl yapılır? Yedikçe yedirten patatesli elmalı tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ ELMALI TAVUK TARİFİ

Patatesli elmalı tavuk malzemeler

  • 650 gram tavuk bonfile
  • 3 adet patates
  • 2 adet elma
  • 1 paket krema
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Köri
  • Kekik
  • Nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber

PATATESLİ ELMALI TAVUK YAPILIŞI

  • Tavukları küçük ve küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağı ile iyice harmanlayıp baharat ve tuzu ekleyin.
  • Elma dili doğranmış patatesleri ve küp küp doğranmış elmayı ekleyin.
  • Üzerine kremayı dökün.
  • İyice karıştırıp cam tepsiye eşit şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.