Yemek Pazı sarması nasıl yapılır? Pazı sarması tarifi, yapılışı, malzemeler

Pazı sarması nasıl yapılır? Pazı sarması tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Pazı sarması nasıl yapılır? Pazı sarması tarifi, yapılışı, malzemeler

Pazı sarması tarifi, akşam yemekleri için hem çok lezzetli hem de oldukça kolay bir şekilde yapılan bir tarif. Peki, pazı sarması nasıl yapılır? Üzerine isteğe bağlı süzme yoğurt ekleyip pul biber yakarak servis edebileceğiniz pazı sarması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği pazı sarması tarifi, tam bir şifa deposu. Peki, pazı sarması nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz pazı sarması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PAZI SARMASI TARİFİ

Pazı sarması malzemeler

  • 1 demet pazı

İç harcı için;

  • Kıyma
  • 1 avuç içi kadar pirinç
  • 1 adet domates
  • 1 orta boy soğan
  • 4/1 demet maydanoz
  • İsteğe göre baharatlar

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Biraz su

PAZI SARMASI YAPILIŞI

  • Pazı tek tek yıkanır saplar makas ya da bıçak yardımıyla ayrılır.
  • Kaynayan suda her iki tarafı da 30’ar saniye olacak şekilde tutulur ve haşlanır.
  • Rengi değişene kadar kalması yeterli olur. Süzgece alınıp soğumaya bırakılır.
  • İç harç için; kıyma, pirinç, rendelenmiş domates, incecik kıyılmış soğan ve maydanoz, son olarak baharatlar koyulup bir güzel yoğurulur.
  • Pazı yapraklarının kalın kabukları var ise bu aşamada onları ezip yumuşatmak gerekiyor yoksa sarılmaz ve sert sert kalır.
  • Her bir yaprağa yeteri kadar harç koyulup sarılır.
  • Üzerine için; salça, sıvı yağ kavrulur ve sarmaların üzerine gezdirilir.
  • Üstüne sıcaktan etkilenmeyen (Porselen tabak olabilir) ama sarmalarında kaynarken dağılmamasını sağlamak için tabak koyulup bir sıra geçecek kadar su koyulur.
  • Kısık ateşte yarım saat pişirilir. Dibindeki suyun bitmemesine dikkat edin.