Yemek Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası

Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası

Paylaş
Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası

Ramazan kebabı tarifi, Gelinim Mutfakta programında günün yemeği oldu. Dana etli patlıcan kebabı olarak da bilinen ramazan kebabı tarifinde kuşbası dana etinin yanı sıra patlıcan, patates, yeşil biber gibi sebzeler, aynı zamanda nohut gibi baklagiller kullanılıyor. Ramazan kebabını dilerseniz tırnak pide ile servis edebilirsiniz. Eğer siz de ramazan ayında iftar menüsünde lezzetli bir kebap tarifi arıyorsanız, sizler için ramazan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeleri, püf noktalarını detaylı bir şekilde yazdık. Şimdiden afiyet olsun!

Ramazan kebabı, Gelinim Mutfakta programında günün yemeği seçildi.Biz de her gün Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta programı için seçilen günün yemeği patlıcanlı ramazan kebabının detaylı tarifini sizler için hazırladık.

Haberin Devamı

RAMAZAN KEBABI MALZEMELERİ

  • 300-400 kuşbaşı dana eti
  • 2 adet patlican
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet çeri domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

GELİNİM MUTFAKTA RAMAZAN KEBABI TARİFİ

  • Patlıcanları ve patatesleri uzunlamasına doğrayın ve kızartın.
  • Bu sırada nohutları haşlayın. Nohutları bir gece önceden ıslatırsanız, daha kısa sürede haşlanacaktır. Dilerseniz düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz.
  • Patlıcan ve patatesleri kızarttıktan, nohutları haşladıktan sonra kuru soğanları yemeklik doğrayın ve eti kavurmaya işlemine başlayın.
  • Bunun için derin bir tencereye zeytinyağı koyup kuşbaşı dana etlerini kavurun. Kavurma işlemini etler suyunu salıp çekene kadar devam ettirin.
  • Ardından üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyin.
  • Soğanlar renk değiştirince yarım su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Son olarak nohutu ve karabiber ile pul biberleri ekleyin 5-6 dk kadar pişirip altını kapatın.
  • Isıya dayanıklı bir kaba veya borcama kızarttığınız malzemeleri dizin. Ortasına eti koyun.
  • Son olarak çeri domateslerle süsleyin.
  • Şimdi salçalı sosun yapımına başlıyoruz.
  • 1 bardak sıcak suda 1 tatlı kaşığı salçayı eritin. İyice homojen bir hal aldıktan sonra üzerine çok az daha tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Salçalı sosu etlerin üzerinde gezdirin.
  • Borcamın üzerini folyo ile kapatın.
  • Önceden 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
  • Ardından üzerindeki folyoyu kaldırın ve folyosuz bir şekilde 5-10 dakika daha pişirin.
  • Ramazan kebabınız servise hazır!
  • Malzemelerin tüm misafirlere eşit bir şekilde servis edilebilmesi için borcamdaki yemeği bıçakla eşit parçalara bölün ve geniş bir servis spatulası ile dağıtmadan tabaklara alın.
  • Dilerseniz tırnak pide ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!