YAYLA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELERİ
İftar sofrasında, başlangıç olarak su, zeytin, hurma, midenizi yemeğe hazırlamak için nar ekşisi ile tatlandırılmış zeytinyağı ve pide veya lavaş gibi ekmeklerle sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Ardından yemeğe çorba ile başlayabilirsiniz.
İMSAKİYE İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
- 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve nane
YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın suyu birlikte iyice çırpın.
- Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin.
- Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbamız piştikten sonra ocağın altını kapatın.
Şık bir sunum istiyorsanız,
- Çorbayı kaselere alın.
- Ayrı bir yerde tereyağını kızdırın ve nane ile karıştırın.
- Kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirin.
- Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.