Yemek Saksı kebabı nasıl yapılır? Saksı kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Saksı kebabı nasıl yapılır? Saksı kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Saksı kebabı nasıl yapılır? Saksı kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinin favori lezzeti olacak saksı kebabı tarifi, evde hazırlayabileceğiniz lokanta yemeklerinden birisidir. Peki, saksı kebabı nasıl yapılır? Patlıcan ve dana etinin eşsiz uyumuyla hazırlayacağınız saksı kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Akşam yemeğinde misafiriniz varsa saksı kebabı tarifi, gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Peki, saksı kebabı nasıl yapılır? İşte, saksı kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

SAKSI KEBABI TARİFİ

Saksı kebabı malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 500 gr. kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kekik

SAKSI KEBABI YAPILIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyun, başından ve ucundan hafif düz kesin, dik durabilmeleri için.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, fırçayla her taraflarını zeytinyağı ile yağlayıp hafifçe tuz serpin ve 200°ısınmış fırına 1saat pişmek üzere koyun.
  • Bu arada yemeğin sosunu hazırlayın.
  • Önce soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ezip ince ince doğrayın.
  • Tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekleyin.
  • Ardından küçük küçük doğranan etleri ekleyip karıştırın.
  • Biberleri hafif büyükçe doğrayın.
  • Domatesleri soyup biberlerle aynı boyda doğrayın.
  • Ara ara karıştır et suyunu salıp çekmeye başladığında soğan ve sarımsakları ekleyin.
  • Biraz pembeleştirin.
  • Sonrasında biberleri ekleyip bir iki defa karıştırın.
  • Salçaları ve domatesi ekleyip hepsini biraz daha kavurup, iki bardak kaynar su ekleyin.
  • 5 dakika harlı ateşte kaynatıp sonra kısık ateşe alın ve 45 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir saat fırında közlenen patlıcanları alın.
  • Ortalarını çatalla ezip çukur açın ve çekirdeği olanları içinden alın.
  • Diğer tarafta pişen etli sosa baharatları ve tuzu ekleyip ocağı kapatın.
  • Patlıcanların oyuklarına sostan pay ederek doldurun, suyunu da üzerine ekleyin.
  • Tekrardan 200 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
  • Hafif dinlendirip servis yapın.