Yemek Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Tadına doyamayacağınız şam dürümü tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz hem çok lezzetli hem de sunumu harika tatlılardan birisi. Peki, şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Nefis görüntüsü, eşsiz lezzeti ve pratik yapılışıyla şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak şam dürümü tatlısı tarifi, birçok kişinin favori lezzeti olacak. Peki, şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasına ayrı lezzet alacağınız şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞAM DÜRÜMÜ TATLISI TARİFİ

Şam dürümü tatlısı malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Hamura koymak için;

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

ŞAM DÜRÜMÜ TATLISI YAPILIŞI

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp ocağın en kısık ateşinde 10 dakika boyunca kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun ortasını açıp ince çekilmiş cevizi boşaltıp hamuru tekrar yoğuruyoruz.
  • Hamuru sekiz parçaya bölüp her parçayı rulo yapıyoruz.
  • Yaptığımız ruloları uygun bir fırın kabına aralıklı şekilde(ben büyük boy borcama yaptım, tam geliyor )yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra kesici ya da bıçakla hamurları 4 parçaya kesiyoruz.
  • Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  • Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.