Yemek Şeftali keki nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şeftali keki tarifi, yapılışı, malzemeler

Şeftali keki nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şeftali keki tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Şeftali keki nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şeftali keki tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler şeftali keki tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette şeftali keki tarifi araştırıyor. Peki, şeftali keki nasıl yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti şeftali keki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak şeftali keki tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, şeftali keki nasıl yapılır? İşte şeftali keki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

ŞEFTALİ KEKİ TARİFİ

Şeftali keki malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 şeftali
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

ŞEFTALİ KEKİ YAPILIŞI

  • Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı da bu karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • Kullanacağınız unu, kabartma tozu ile harmanlayın ve yumurtalara ekleyerek karıştırın.
  • Şeftalilerden 3 tanesinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve hamura ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan şeftaliyi ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyin.