Yemek Silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?

Silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?

Paylaş
Silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?

Son zamanlarda popüler olan kek kalıplarından birisi de rengarenk ve desen desen silikon kek kalıbı. Birçok mutfakta yer alan silikon kek kalıbı, doğru ve bilinçli kullanılmazsa çok zararlı olabilir. Peki, silikon kek kalıbı nasıl kullanılır? Bütün detayları ve püf noktalarıyla silikon kek kalıbı kullanışı...

Farklı farklı şekilleri ve birbirinden canlı renk tonları ile kek yapmayı bir eğlenceye dönüştüren silikon kek kalıpları yeni nesil pasta malzemeleri arasında yer alıyor. İrili ufaklı boyutları olan silikon kek kalıpları kolay bir kullanım sunması ile tercih ediliyor. Pişen keki yapışmadan ve kolaylıkla çıkarmayı sağlayan silikon ürünler aynı zamanda çizilmeme ve uzun yıllar kullanılabilme özelliğinden dolayı da tercih ediliyor.

Haberin Devamı

SICAKLIĞI DOĞRU AYARLAYIN!

Silikon kek kalıpları oldukça yüksek sıcaklıklarda kullanılabilen ürünlerdir. Ancak silikon kek kalıbını satın aldığınızda bu ürüne ait bilgiler üzerinde yazacaktır. Bazı silikon kek kalıpları belirli bir sıcaklığın üzerine çıkıldığında erime yapabilir. Bu nedenle alınan silikon ürünün hangi sıcaklığa uygun olduğunu öğrenmek gerekir. Genel olarak orijinal silikondan üretilen kek kalıpları 200 dereceye kadar kullanılabilmektedir. 200 derecenin üzerinde ise erime, aşınma, kekin kalıba yapışması gibi sorunlar oluşabilmektedir.

YAĞLAMAK

Silikon kek kalıpları her ne kadar kekin kolaylıkla çıkmasını sağlıyor olsa da kullanmadan önce mutlaka katı yağ ya da sıvı yağ ile yağlanmalıdır. Kalıbın kullanım ömrünü uzatan bu uygulama aynı zamanda orijinal olmayan ya da ince detayları olan kek kalıplarını daha rahat kullanmayı sağlayacaktır. Kek kalıbını kullanırken yağlamanın yeterli olmadığı kek kalıplarında kek malzemesini dökmeden önce kalıbın üzerine hafif şekilde şeker ya da un serpiştirilebilir. Bu da kekin silikon kalıptan daha rahat bir şekilde ayrılmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

PİŞİRMEDEN KULLANIM

Silikon kek kalıplarında sadece pişirilebilen kekler değil pişmeden hazırlanabilecek pastalarda hazırlanabilir. Özellikle bisküvili ya da muhallebi şeklindeki pastalar bu kalıplar ile harika bir ürün olacaktır. Ayrıca kısır, kurabiye gibi ürünler hazırlamak istediğinizde de silikon kek kalıbını kullanabilirsiniz.

İYİCE YIKAYIN!

Silikon kek kalıbını kullanmadan önce iyice yıkamanız gerekir. kalıbın içerisinde önceden kalan kalıntılar varsa ya da hafif bir kirlenme durumu olmuşsa kekiniz istediğiniz gibi pişmeyebilir. Ilık su ve deterjan ile silikon kalıbı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Şekilli kalıplarda şekillerin verildiği bölümleri özenle yıkamaya dikkat edin.

KESİCİ, DELİCİ ALETLER KULLANMAYIN!

Silikon kek kalıbından kekinizi çıkarmak amacıyla bıçak ya da delici farklı bir ürün kullanmayın. Silikon kalıplar oldukça yumuşak ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bıçak ve çatal gibi ürünlerden kolaylıkla etkilenerek hasar alabilirler.

ATEŞ ÜZERİNDE KULLANMAYIN!

Silikon kek kalıpları ısıya karşı her ne kadar dayanıklı ürünler olarak bilinse de fırın dışında ocağa koymak doğru değildir. Ateşten kısa sürede etkilenerek erimeye başlayan bu ürünler kolaylıkla deforme olabilir.

Haberin Devamı

METAL FIRIN TEPSİSİ İLE KULLANIN!

Fırınlarda genellikle ızgara şeklinde olan ve üzerine kek kalıbının koyulduğu farklı ürünler bulunur. Silikon kek kalıbının dışındaki kalıpları bu ızgara üzerine koyarak pişirim yapabilirsiniz. Ancak silikon kek kalıplarını ızgara üzerine koyduğunuzda şekilde bozuklukları oluşabilir. Bu nedenle metal bir fırın tepsisi kullanmanız kalıbınızdan kaliteli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.