Soslu patates tarifi: Soslu patates nasıl yapılır?
Türk mutfağında patatesli yemeklerin yeri ayrıdır. Oldukça çok fazla sevilen patates, bu sefer sofraları soslu patates tarifi ile süslüyor. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için soslu patates tarifi arıyor ya da soslu patates nasıl yapılır merak ediyorsanız "Soslu patates tarifi, soslu patates nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Patatesle yapılan her tarifi oldukça severiz ve fazlasıyla tüketiriz. Soslu patates tarifi de favori yiyeceklerinizin arasına girecek bir lezzet. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için soslu patates tarifi arıyor ya da soslu patates nasıl yapılır merak ediyorsanız "Soslu patates tarifi, soslu patates nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Soslu patates tarifi
Soslu patates malzemeleri
- 700 gram küçük boy patates
- 1 tutam safran
- 1 çay kaşığı köri
- 2 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 4 taze soğan sapı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Soslu patates yapılışı
Taze soğan saplarını temizleyip 2-3 cm uzunluğunda kesin. Maydanozu temizleyip doğrayın. Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Su kaynayınca safranı ekleyip karıştırın. Patatesleri hafif diri kıvamda haşlayıp kevgirle ayrı bir tabağa alın. Zeytinyağı, soğan, maydanoz, köri ve kimyonu fırın tepsisine alın. Patatesleri ekleyip tuz serpin ve harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Hande Erçel ve Hakan Sabancı cephesinden ayrılık iddialarına fotoğraflı yanıt!
- Tarık Mengüç: Zor zamanlar geçirdim
- Serkan Kaya attan düştü! 'Şu an sol omuz infilak etmiş durumda'
- Yiğit Poyraz ve Yasmin Erbil aylar sonra kavuşmuştu! 'Aşk ağır bastı'
- Melek Baykal'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'İkisini de istemedim'