Yemek Su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ve 7'den 70'e herkesin gönlüne yer eden su böreği tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, su böreği nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Su böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Üzeri kıtır kıtır yufkayla kaplı, içinde ise haşlanmış yumuşacık hamuru olan ve bol peynirli bir su böreğine kim hayır diyebilir ki! Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız su böreği tarifi sizin de favori lezzetiniz olacak. Peki, su böreği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su böreği malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • 250 – 300 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Aralara sürmek için:

  • 150 gram tereyağı (eritilir)

Haşlamak için:

  • Tuz
  • Su

SU BÖREĞİ YAPILIŞI

Yumurtalar tuzla beraber iyice çırpılır. Ardından yarım çay bardağı su eklenir.

Azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur.

İç harcı için peynirler ezilir, maydanozlar minik minik doğranarak karıştırılır. Bu arada da hamur dinlendirilir.

Hamur on bezeye bölünür. Bezelerin kurumaması için üzeri örtülür.

Ardından bezeler un eşliğinde tepsi boyutunda açılır. Açılan hamurlar temiz bir yere serilir.

O arada büyükçe bir tencerede su kaynamaya bırakılır. Tencerede kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz eklenir.

Böreğin pişeceği tepsi eritilmiş tereyağı ile yağlanır.

Yufkalar kaynayan tuzlu suda 30-35 saniye haşlanır. Sıcak sudan alınan yufkalar hızlıca ayrı bir kap içinde bulunan soğuk suya katılır. Böylece hamurun yapışması engellenir.

Haberin Devamı

Böreğin alt zemini için beş tane yufka haşlanır ve her katı yağlanır eritilmiş tereyağıyla. Beş katın sonunda iç harç koyulur. Sonraki 5 yufka için azalan kaynamış suya ilave edilir ve kaynaması beklenir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçer.

Son katın da üzerine bolca erimiş tereyağı dökülür ve fırçayla yayılır. Börek fırına girmeden önce dilimlenir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.