YemekSupangle nasıl yapılır? Supangle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Supangle nasıl yapılır? Supangle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Supangle nasıl yapılır? Supangle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve yapılması kolay supangle tarifi, iştahları kabartan enfes bir lezzet. Peki, supangle nasıl yapılır? Kokusu bütün evi saracak ve lezzetine doyum olmayan nefis supangle tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği supangle tarifi, şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz şahane bir tarif. Peki, supangle nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız supangle tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

SUPANGLE TARİFİ

Supangle malzemeler

  • 1 kg süt
  • 250 gram toz şeker
  • 2 çorba kaşığı dolusu kakao
  • 40 gram çikolata rendesi
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 20 gram yani 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

SUPANGLE YAPILIŞI

  • Sütün içine soğuk haldeyken şekeri katın ve sütü kaynatın.
  • İçine 2 çorba kaşığı kakao katın.
  • Ancak topaklanmaması için kakaoyu çay süzgecinden eleyerek süte ilave edin.
  • Sütün kaymaklanmaması için de bir yandan karıştırırken daha önce rendelenmiş çikolatayı ve margarini ilave edin.
  • Son olarak erimiş çikolatalı karışıma, bir kahve fincanı soğuk sütte eritilmiş 3 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin.
  • Nişasta katılmış karışım, bir müddet daha kaynatılırsa kafi miktarda koyulaşır.
  • Piştikten sonra ılımaya bırakın. Ilımış supangle'yi kaselere dökün ve buzdolabına koyun.
SIRADAKİ HABER