Yemek Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, hızlı ve pratik şekilde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, susamlı lokmalık tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Şahane lezzeti ve enfes görüntüsüyle susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

En sevdiğiniz kurabiyelerden biri olacak susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Peki, susamlı lokmalık tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız susamlı lokmalık tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SUSAMLI LOKMALIK TUZLU KURABİYE TARİFİ

Susamlı lokmalık tuzlu kurabiye malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Kontrollü ekleyin)

Bulamak için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase kavrulmuş susam

SUSAMLI LOKMALIK TUZLU KURABİYE YAPILIŞI

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
  • Bulamak için bir kasede su ile pekmezi karıştırın.
  • Diğer bir kaseye de susamı koyun.
  • Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayarak, önce pekmezli suya batırıp, üst kısımlarını da susama batırıp, tepsiye dizin.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirin.