Yemek Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası tarifi, yapılışı, malzemeler

Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası tarifi, yapılışı, malzemeler

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan süt helvası tarifi, evde yapılması kolay bir lezzet. Peki, süt helvası nasıl yapılır? Ana malzemeleri süt ve un olan süt helvası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle sütlaca benzeyen süt helvası tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bir tarif. Peki, süt helvası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz süt helvası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SÜT HELVASI TARİFİ

Süt helvası malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

SÜT HELVASI YAPILIŞI

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.
  • Toz şekeri ilave edip kaynatın.
  • Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Karışımı güveç kaplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.