Yemek Tahinli kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler: Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?

Tahinli kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler: Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?

Paylaş
Tahinli kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler: Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?

Çay ve kahve keyiflerinin vazgeçilmezi olan tahinli kuru baklava tarifi, bayram tatlısı içinde oldukça iyi bir alternatif. Peki, tahinli kuru baklava nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve lezzetine doyum olmayan tahinli kuru baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster misafirlerinize isterseniz de çekirdek ailenize hazırlayabileceğiniz tahinli kuru baklava tarifi, Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir lezzet. Peki, tahinli kuru baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tahinli kuru baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ

Tahinli kuru baklava malzemeler

  • 21 adet hazır baklavalık yufka
  • Yarım kase kadar toz şeker
  • 100 gram tahin
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

TAHİNLÜ KURU BAKLAVA YAPILIŞI

  • Öncelikle hazır baklavalık yufka çok kolay kuruduğu için mutlaka nemli bir bez hazırlayın ve paketi açtıktan sonra yufkaların üzerine nemli bir bezle örtün.
  • Margarin veya tereyağını eritin üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • İlk baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerini 1-2 yemek kaşığı kadar margarin ve sıvı yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
  • 2 yufkayı diğerinin üzerine serin ve tekrar yağ karışımından sürün.
  • 3 yufkayı da diğerlerinin üzerine alın.
  • Yufkaya tahin sürün.
  • Tahini çok fazla bol sürerseniz tatlı ağırlaşabilir.
  • Tahin yufkanın hemen hemen her yerini çok fazla olmadan sürdükten sonra arzu ettiğiniz kadar çekilmiş ceviz ve yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri her tarafa eşit bir şekilde serpiştirin.
  • Yufkanın kısa kenarından sarın.
  • Rulo şeklinde getirdikten sonra ikişer parmak aralıklarla baklavayı dilimleyin.
  • Hamur bitene kadar 3er katlı olacak şekilde hazırlayın ve dilimleyin.
  • Yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine hepsini dizin.
  • 180 derecelik alt üst ayar önceden ısıtılmış, fırında baklavaları pişirin.
  • Dilerseniz kuru baklava soğuduktan sonra dondurucu için uygun kaplara yerleştirip ağzını sıkıca kapatıp da dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Tahinsiz bir şekilde de fındık veya cevizle de yapabilirsiniz.