Yemek Tam mevsimi: Ayvalı kereviz tarifi

Tam mevsimi: Ayvalı kereviz tarifi

Paylaş
Tam mevsimi: Ayvalı kereviz tarifi

Sağlıklı beslenmeyi seviyorsanız ve damak zevkinize düşkünseniz ayvalı kereviz tarifi tam size göre bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için ayvalı kereviz tarifi arıyor ya da ayvalı kereviz nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ayvalı kereviz yapılışı için haberimize bir göz atın.

Lokum gibi kıvamıyla ayvalı kereviz tarifi favori lezzetlerinizden olacak. Sevdiklerinize hazırlamak için ayvalı kereviz tarifi arıyor ya da ayvalı kereviz nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ayvalı kereviz yapılışı için haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Ayvalı kereviz tarifi

Ayvalı kereviz malzemeleri

  • 1 adet büyük kereviz
  • 1 adet ayva
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • Orta boy 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1.5-2 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 2 adet iri mandalinanın suyu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Ayvalı kereviz yapılışı

Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir. Havuçlar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur. Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur. Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .

Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir. Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir. Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır. Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır.

Haberin Devamı