Yemek Tave balte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tave balte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tave balte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tave balte tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette tave balte tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, tave balte nasıl yapılır? Etin tadına doya doya varacağınız tave balte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tadı ayrı görüntüsü ayrı güzel tave balte tarifi, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bir tarif. Peki, tave balte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tave balte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVE BALTE TARİFİ

Tave balte malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 1 kilo soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 biber
  • Biraz zeytinyağı
  • 2-3 adet kırmızı domates
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • Arzuya göre biraz tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • Biraz acı biber

TAVE BALTE YAPILIŞI

  • Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurun, ince kıyılmış biberi ekleyin.
  • Soğan yumuşayana ve sararıncaya kadar birkaç dakika karıştırın.
  • Ardından parçalara ayırdığınız etleri ilave edin.
  • Rengi dönene kadar yavaş yavaş karıştırın.
  • Üzerine sirkeyi dökün ve tüm eti emene kadar bırakın.
  • Bu sırada domatesleri rendeleyin ve etin üzerine atın.
  • Baharatları, ince kıyılmış sarımsak, biber, pul biber, defne yaprağı, tarçın ve tuzu ekleyin.
  • Tencereyi bir kapakla kapatın ve domates tamamen eriyene kadar bırakın. Etler yumuşayacaktır (etin pişmediğini görürsek biraz et suyu ekleyip kaynamaya bırakabiliriz).
  • Daha sonra hazırlanan kütleyi küçük kil tavalara atın.
  • Tavaları önceden ısıtılmış 250°C fırına yaklaşık 25 dakika koyun.
  • Kızarmış ekmek ile sıcak tava servis yapın.