Yemek Tavuk salatası tarifi ve yapılışı... Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Tavuk salatası tarifi ve yapılışı... Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Paylaş
Tavuk salatası tarifi ve yapılışı... Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Tavuk salatası, tarifinde yer alan tavuk eti ve yeşillikler sayesinde hem protein hem de vitamin mineral bakımından çok zengin. Doyurucu olduğu için bir öğünde ana yemek olarak da tüketilebilecek tavuk salatasında kullanılan malzemeler ne kadar taze ve iyi olursa, salata da o kadar lezzetli olur. Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin tercih ettiği salatalar diyet listelerinin de vazgeçilmez yemeklerinden. Peki, tavuk salatası tarifi ve yapılışı nasıldır, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte, tavuk salatasının yapımı hakkında tüm detaylar ve alternatif iki tavuk salatası tarifi.

Tavuk salatası besleyici ve doyurucu özelliği ile düşük kalorili bir salata çeşidi. Haşlanmış tavuk etinin damak zevkine göre farklı malzemeler ile bir araya getirildiği bu tarif protein bakımından da oldukça zengin. Tavuk salatasında tavuğu isterseniz jülyen doğranmış bir şekilde ızgara olarak da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dilerseniz bir önceki akşamda kalma ızgara tavuk parçalarını da bu salatada jülyen veya kuşbaşı doğrayarak kullanabilirsiniz. 

TAVUK SALATASI TARİFİ VE YAPILIŞI

Tavuk salatası haşlanan tavuk etlerinin sebzeler ve baharatlar ile harmanlandığı lezzetli bir salata. Özellikle diyet yapanların sıklıkla tükettiği bu yiyecek çok farklı şekillerde hazırlanabilir. Tavuk salatası için gerekli olan malzemeler şu şekilde:

TAVUK SALATASI MALZEMELERİ

  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 6 adet küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı uzun doğranmış soğan
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 diş sarımsak ezmesi
  • Maydanoz, dereotu, nane, marul
  • Karabiber ve tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu

BOL YEŞİLLİKLİ TAVUK SALATASI YAPILIŞI

  • Haşlanan tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve bir karıştırma kabının içine alınır.
  • Kornişon turşular, közlenmiş biber, mısır, soğan, sarımsak, ve baharatlar ile zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
  • Bu karışıma ince doğranmış yeşillikler ile tuz ilave edilir, limon sıkılır.
  • Ardından tekrar karıştırılarak servise hazır hale getirilir.
  • İsteğe göre zeytin ile süslenerek servis edilebilir.

TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI MALZEMELERİ NELERDİR?

Doyurucu ve lezzetli bir salata olan tavuk salatası didiklenmiş tavuk etinin farklı malzemeler ve sos ile bir araya getirilmesi sonucu oluşan hafif bir lezzet. Biz de sizin için tam mevsimindeyken bol bol tüketebileceğiniz semizotu ile hazırlanmış alternatif bir tavuklu salata tarifi daha vermek istedik.

Haberin Devamı

TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI MALZEMELERİ

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 ya da 5 dal taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Közlenmiş kapya biber
  • Yarım demet semizotu
  • 4 ya da 5 adet kiraz domates
  • 5 adet kornişon turşu
  • Tuz ve karabiber
  • Limon suyu

NASIL YAPILIR?

  • Tavuklu salata için tavuk göğüs eti bir miktar suda haşlanır.
  • Tavuk etleri haşlanırken içine bir miktar tuz atmak tavuk etinin daha çabuk pişmesini sağlar
  • Haşlanan tavuk etleri didiklenerek karıştırma kabının içine alınır.
  • Soğanlar, maydanoz, dereotu ince ince doğranır ve tavuk etlerinin üzerine konulur.
  • Ardından ayıkladığınız semizotu da karışıma eklenir.
  • Daha sonra turşu ve közlenmiş biberler de doğranır ve tavuklu karışıma katılır.
  • Limon suyu, zeytinyağı yağı ve tuz da eklenerek salata malzemeleri nazikçe karıştırılır.
  • Hazırlanan tavuk salatası kiraz domateslerle süslenir ve servis edilir.