Yemek Tavuklu yufka mantısı nasıl yapılır? Tavuklu yufka mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavuklu yufka mantısı nasıl yapılır? Tavuklu yufka mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Tavuklu yufka mantısı nasıl yapılır? Tavuklu yufka mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Yufkadan mantı yapmak şaşırtıcı gelse de tavuklu yufka mantısı tarifi, tadını çok seveceğiniz enfes bir lezzet. Peki, tavuklu yufka mantısı nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve tadını çok seveceğiniz tavuklu yufka mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapması pratik yemesi ise oldukça lezzetli olan tavuklu yufka mantısı tarifi, akşam yemeklerinizin favori lezzeti olacak. Peki, tavuklu yufka mantısı nasıl yapılır? İşte, tavuklu yufka mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU YUFKA MANTISI TARİFİ

Tavuklu yufka mantısı malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet bütün tavuk göğüs ya da kalça (Haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

TAVUKLU YUFKA MANTISI YAPILIŞI

  • Soğanı minik minik doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Didilmiş tavuk göğsünü, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Yufkaların birini tezgahın üzerine yayıp tavuklu karışımın yarısını üzerine gezdirin.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarıp 2-3 parmak boyunda parçalara kesin.
  • 26 cm’lik bir fırın kabının dibini yağlayıp parçaları diklemesine içine oturtun.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  • Tepsiyi fırına verip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Bu sırada sos için yağı kızdırın.
  • Salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Suyunu da ekleyip, karıştırarak ateşten alın.
  • Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla birlikte çırpın.
  • Fırından çıkardığınız mantıyı 2-3 dakika bekletip ardından üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu dökün.
  • Kıyılmış yeşillik ya da sevdiğiniz baharatlarla tatlandırarak servis yapın.